• Admin AMMC

Digital manufacturing technology lab Activities

Digital manufacturing technology lab Activities..............

1-Prof Yusri- Online 6 days training Programme-Cyber-Physical Manufacturing Systems for Future Industries (CPMS); 20/7/2020-25/7/2020

2.Prof Yusri; Norma Baharu: Transformasi Pengurusan Kepimpinan Penyelidikan dan Inovasi di Universiti dan IPG

3. Prof Yusri Bin Yusof- International Book Review Conference from 3 countries Indonesia-Malaysia-Thailand       - 15/6/2020

4. Hari ini Datuk Seri Dr. Mazlan Yusoff, Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menerima kunjungan daripada Majlis Presiden Persatuan Akademik (MPPA) Universiti Awam di Bilik Mesyuarat Ibnu Sina, KPT diketuai oleh Prof. Dr. Yusri Yusof, Presiden Persatuan Staf Akademik Universiti Tun Hussein Onn (PERKASA UTHM).MPPA merupakan gabungan persatuan kakitangan akademik (PKA) / Persatuan Pegawai Akademik (PPA) melibatkan kebajikan dan perkhidmatan staf akademik universiti awam.Semasa perjumpaan ini, MPPA membentangkan resolusi dalam menghadapi cabaran, isu dan hala tuju profesion pensyarah UA dalam usaha melonjakkan kecemerlangan universiti dan KPT.Perjumpaan ini turut disertai Dr. Mohd Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), Prof. Dato' Seri Dr Mohamed Mustafa Ishak, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi dan pegawai-pegawai kanan KPT.

5.Majlis Pelancaran Bulan Akademia UTHM 2020 | 5 Okt 2020 | - Ucapan YBhg. Prof. Dr. Yusri Yusof, Presiden PERKASA UTHM

6.Kecemerlangan akademia pasca 2020 pada 26 Oktber 2020

7.IKeynote Speaker from Reva University, Bangalore, India (V-ICSEET-2020) - Prof Yusri

• CONTACT:+607-4537730 (PM Dr Anika)